Alfredo Russo

O nas

Alfredo je bil rojen leta 1968 v Torinu. Svojo strast do kuhanja je odkril že v otroških letih. Po končani šoli za hotelirstvo se je marljivo izpopolnjeval v številnih vrhunskih restavracijah v Piemontu in ves njegov trud je bil kmalu poplačan. V letu 1990 je odprl restavracijo pod imenom Dolce Stil Novo (sladki novi stil).  Po le treh letih od odprtja restavracije, se je že lahko pohvalil s prvo osvojeno Michelinovo zvezdico. Leta 2004 ga je Espresso Guide razglasil za najboljšega mladega šefa kuhinje v Italiji. V vmesnem času mu je uspelo objaviti kar nekaj kuharskih knjig, prav tako je v vlogi govorca sodeloval na številnih svetovnih konferencah visoke kulinarike.

Po letu 2008 se je restavracija Dolce Stil Novo preselila v prečudovito Kraljevo Palačo (Royal Palace) v prelepi italijanski provinci Venaia (The Reggia Dei Venaia). Slednja je prav zaradi svoje lepote uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine Unseco.

Kuharski mojster Alfredo sodeluje z mnogimi hoteli in restavracijami po svetu. Njegov namen je razvijati nove koncepte za velike in majhne hotelske verige v Evropi, Aziji, Bližnjem vzhodu in Ameriki. V naši hotelski B-restavraciji (Bee/čebela), deluje Alfredo v vlogi svetovalca, ki je ustvaril sam koncept restavracije ter izoblikoval meni. Z rednimi obiski preko celega leta spremlja kvaliteto storitve in utrip restavracije.